zondag 22 januari 2012

Ras: Amerikaanse Draver!




 Amerikaanse Draver


De Amerikaanse Draver (In het Engels : American standardbred) is afkomstig uit de Verenigde Staten. De schofthoogte van dit paard is tussen de 1,50 en 1,71 meter.
Gangen 
 
De belangrijkste gang is rendraf , gekenmerkt door een lang zweefmoment. De stap is niet erg ruim en de galop doet zwaar aan. Vaak wordt bij dravers gedacht dat ze niet kunnen galopperen maar dit is niet waar. Het is ze alleen afgeleerd.
De Amerikaanse draver is dé snelste draver ter wereld.
 
Karakter
 
De draver staat bekend als een moedig en sportief paard. Hun temperament is uitmuntend en ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen.
 
Uiterlijk
 
Omdat snelheid de belangrijkste eigenschap is kan de bouw van dit paard zeer variëren. Maar een ding hebben ze allemaal gemeen, ze kunnen heel snel draven . Over het algemeen hebben Amerikaanse dravers een onedel hoofd en lange oren. Ook hebben ze meestal kleine sterke voorbenen en langere achterbenen, de achterhand is krachtig en een brede borst. 
Omdat ze allemaal zo snel moeten zijn wordt er bij het fokken heel streng geselecteerd. De afwijkingen aan hart, longen of de botten kunnen een paard ongeschikt maken voor draven, daardoor wordt geprobeerd dit er uit te fokken. 
De Amerikaanse draver komt voor in effen kleuren (vos, vaal, zwart of donkerbruin). Schimmels zijn uiterst zeldzaam maar komen wel voor.
 Bestand:Standardbred Hunter.jpg
 
Dit was de Amerikaanse Draver.Tot het volgende ras!





-x-x-x- Jolissa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten