woensdag 15 februari 2012

Paardentherapie!

Paardentherapie word heel vaak gebruikt. Vaak voor mensen met een beperking of handicap. Lach daar niet mee, het is dubbel zo moeilijk om daarmee te leven. Daarom wil ik even mededelen, dat paarden hier ook voor zijn.

Zoals je wel weet, worden paarden voor trektochten, lessen, ritjes, liefde en nog veel meer. Ook voor therapie van beperkte mensen. Paarden zijn liefdevolle dieren, en daarom heel goed te betrouwen bij mensen. Om bij mensen met problemen, in het bijzijn van paarden, een gevoel te laten komen, moet je veel doen. De bedoeling is dat de beperkte persoon, met middel van oefeningen, een band kweekt met het paard.   Dat paard moet uitgekozen worden door de persoon.---> de persoon kiest een paard, waar het paard en hij/zij lijkt intresse te hebben voor elkaar. Daarmee gaat de persoon aan de slag. Het is echt niet de bedoeling  dat paard in te zien als een werker, maar een beetje als je eigen soort. Dat doen paarden inmiddels ook met jou. Een paard verdient respect, en dat verdien jij ook. Zie de gemeenschappelijke eigenschappen in van jullie (bv. Hij is vriendelijk en zacht van karakter, jij hetzelfde)

Andere personen dan ons (om het vriendelijk te zeggen), die de paardentherapie gebruikte, gingen heel vaak daarna in de paardenwereld, en willen nooit meer stoppen. Zij zien in wat het beste is voor hun, net zoals paarden.

Met groet aan deze soort personen.

Jolissa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten