dinsdag 29 november 2011

Rijden!

Als je rijden zegt, zeg je een groot woord met veel betekenissen: in rijden zijn verschillende stijlen, technieken,wedstrijden en nog veel meer. blijkbaar dus iets heel groots.
 in rijden zijn de stijlen: cowboystijl, dressuur, springen, en nog enkele die niet zo bekend zijn. DRESSUUR: dressuur is erg bekend en is grotendeels op de grond (niet springen dus) het is zeker niet gemakkelijk, dit is meestal het eerste wat je leert voor aleer je in de echte paardensport gaat. zadel dressuur: het zadel van de dressuur is een normaal zadel met beugels en een zadeldeken (meestal) en een handige zit. hierboven zie je een dressuurzadel met beugels.
SPRINGEN: Springen is vrij simpel uit te leggen, kan met balken zijn en enkele obstakels. In het deel springen word ook dressuur gebruikt. Meestal komen ruiters een klein stukje uit het zadel en buigen zich voorover Met springen worden ook erg veel brevetten, wedstrijden,en andere evenementen georganiseerd. Bv. de Kentucky-Derby bestaat al lang en bestaat ook grotendeels uit springen. Hier is ook een speciaal zadel voor voorzien. Zadel springen: zadel lijkt op dressuurzadel enkel een beetje hoger naar de achterkant toe. Hierboven ook een foto van een springzadel!

-x-x-x- Jolissa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten