woensdag 30 november 2011

Cowboystijl?!

In het vorige bericht trof je de stijlen. Maar er is ook nog de cowboystijl die vaak gebruikt word voor film's en serie's (bv. McLeod's daughters) maar niet echt meer word gereden.
De cowboystijl is erg uniek maar niet handig. Echte cowboys rijden op een zadel met vrij soepele zit maar ze rijden maar met één vaste hand, vaak hangt er ook een touw aan het zadel of zit in je hand. Voor cowboys is (blijkbaar) toch de kleding niet om het even. Ze dragen vaak jeans-broeken met leren lapjes aan en een trui met kort vestje en dezelfde leren mini-lapjes. Schoenen zijn echter goede kwaliteit maar  wel een beetje gek: Laarsjes met enkele tekeningetjes van draad er op gedaan en een mini-hakje eronder. De rijstijl van de cowboys is echter ook niet de beste (eigenlijk wel, enkel op een héél rare manier). Ze rijden heel soepel en wild, dat word ook wel eens in een slechte zin gebruikt: "Rij niet zoals die cowboys" of zo.  Maar ze rijden enkel op hun eigen, ruwe manier. Ook rijden ze met sporen, wat héél erg pijn doet voor het paard, met een scherp puntje, dat rond de laars word vastgemaakt Over cowboys of cowboystijl kun je zeker en vast terecht op: www.wikipedia.com! Ik hoop dat je dit artikel leuk vond!
cowboylaars met sporen (=pijnlijk)
Natuurlijk ook een fowtowtje!
een cowboy met paard!

-x-x-x- Jolissa



fowtowtje! =)

3 opmerkingen:

  1. leuk gevonden en veel info gevonden over paarden ;D !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankuwel!!!! Ik ben echt heel blij dat er reacties zijn! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuke blog!!, en ik heb veel info gevonden over paarden. En het is leuk als iemand een boekbespreking heeft dat ze wel eens nr u blog komt kijken !!! :) proficiat met je mooie blog!! :)

    BeantwoordenVerwijderen